carti_Acum câteva luni am cumpărat o grămadă de cărţi faine. Nu m-am putut abţine, am beneficiat de 50% reducere pe elefant.ro, aşa că am dat în total 250 de lei pe 13 cărţi. O sumă foarte bună, având în vedere că numai Cântecul maorilor se vinde în magazine cu vreo 50 lei. Ei, din toate aceste cărţi am reuşit să citesc până acum doar 5. Să zicem 5 şi un sfert, că am început una, dar n-am mai terminat-o. Asta e, nu-mi pare rău, am avut o perioada plină şi sincer prefer să petrec timpul cu prietenii decât stând singură în casă şi citind.

Speranţa mea a rămas vacanţa la mare, de obicei atunci citesc foarte mult, dar nu ştiu dacă va fi cazul şi excursiei din acest an.

Oricum, de terminat le voi termina eu. Problema e că deja vreau alte cărţi, şi ele foarte faine, şi ele la preţuri foarte bune pe elefant.ro. De luat în considerare că nu fac reclamă site-ului cu pricina ci doar eu am fost mereu mulţumită de comenzile făcute acolo. Ştiu că alţii au mai avut probleme, eu însă n-am de ce mă plânge. Când ştiu că iau cărţile cu 50% reducere faţă de preţul din magazin, plus transport gratuit…ce să mai vreau?

M-am gândit să vă prezint şi vouă lista de cărţi care stă de ceva timp în Wishlist-ul de pe site. Poate găsiţi şi voi aici ceva care să vă facă cu ochiul.

 • În oraşul de aur si argint – Kenize Mourad

Mi-a plăcut foarte mult cartea În numele prinţesei moarte a aceleiaşi autoare, de aceea sunt tare curioasă dacă şi acest roman este măcar la fel de bun. M-am îngrozit de preţul din magazin, aproximativ 65-70 lei, şi nu m-am simţit în stare să dau atâţia bani. Pe elefant e mai ieftin, acum de exemplu e la 43% reducere. Altfel sună 36 lei…

 • Întâi l-au omorât pe tata. Povestea unei fetiţe din Cambodgia – Loung Ung

Ştiţi că sunt pasionată de memorii iar această carte despre viaţa în Cambodgia, înainte şi după invadarea armatei khmerilor roşii ai lui Pol Pot, sună foarte interesant.

 • Cel care mă aşteaptă – Parinoush Saniee

Roman despre destinul femeilor din Iran.

 • Mândră să fiu rromă. De la Fata Luncii la Sorbona: un destin de excepţie – Anina Ciuciu, Frederic Veille

O poveste impresionată despre Anina Ciuciu, o tânără de etnie rromă care a reuşit să se realizeze.

 • De 19 ori Katherine – John Green

După experienţa pozitivă cu Sub aceeaşi stea, mi-am dorit să citesc toate romanele scrise de John Green. Am cumpărat şi Căutând-o pe Alaska, dar n-am apucat încă să o parcurg.

 • Totul este iluminat – Jonathan Safran Foer

Mi-a plăcut mult Extrem de tare şi incredibil de aproape, aşa că vreau să mai citesc ceva de acest autor.

 • Jurnalul unui român din America – Silviu Brizu

Am răsfoit această carte în Cărtureşti şi mi s-a părut amuzantă şi interesantă. Ar fi perfectă de citit la mare.

 • Eu sunt Malala – Malala Yousafzai, Christina Lamb

O altă memorie de excepţie, de această dată despre destinul femeilor din Pakistan.

 • Jilţul sirenei – Sue Monk Kidd

Viaţa secretă a albinelor mi-a plăcut nespus, aşa încât vreau să încerc şi această carte scrisă de autoare.

 • Cei doi domni din Bruxelles – Eric-Emmanuel Schmitt

Îmi place mult de acest scriitor, i-am citit aproape toate cărţile. E şi normal să o parcurg şi pe aceasta.

 • Lexiconul erorilor justiţiei – Hans-Dieter Otto

Ce-aţi face dacă, dintr-o dată, aţi fi acuzat, condamnat şi aruncat în spatele gratiilor? Apoi, după ani de teamă şi îndoială, vi se va dovedi în cele din urmă nevinovăţia. Cu aceste două propoziţii am fost convinsă. Cartea reuneşte mai multe povestiri adevărate despre erori care au dus la condamnarea oamenilor nevinovaţi.

 • Lexiconul erorilor medicale – Werner Bartens

Carte despre neadevărurile care circulă despre diverse boli, tratamentele lor şi modurile în care putem să ne întreţinem sănătatea. Pare interesantă.

 • Nimic de invidiat. Vieţi obişnuite în Coreea de Nord – Barbara Demik

Cartea cuprinde 6 poveşti de viaţă ale unor nord-coreeni. Sunt curioasă să văd ce au povestit jurnalistei despre viaţa lor, dacă au îndrăznit să spună adevărul sau au insistat că sunt fericiţi şi mulţumiţi de traiul lor.

 • Ce avem şi ce uităm – Maria Duenas

Altă carte pe care mi-o doresc datorită autoarei. Maria Duenas a scris şi Iubirile croitoresei, o carte care mi-a plăcut tare mult acum câţiva ani.

 • Printre tonuri cenuşii – Ruta Sepetys

Un roman despre viaţa în lagărele din Siberia.

 • Răzbunarea se îmbracă de la Prada – Lauren Weisberger

După atâtea cărţi serioase, închei cu câteva romane chick-lit. Nici nu-mi amintesc când am citit ultima carte de acest gen. Oricum, acest roman pare interesant, este continuarea celebrului roman Diavolul se îmbracă de la Prada, care a fost şi ecranizat, cu Meryl Streep în rol principal.

 • Am numărul tău – Sophie Kinsella
 • Noaptea nunţii – Sophie Kinsella

Mi-a plăcut foarte mult seria de cărţi La cumpărături a lui Sophie Kinsella. Cred că ştiţi despre ce cărţi vorbesc, prima carte din serie a fost şi ecranizată. Şi apoi am mai citit ceva de Kinsella şi la fel, mi-a plăcut, am râs o grămadă. De aceea sunt sigură că şi aceste 2 cărţi merită parcurse.

Cam astea sunt. 18 cărţi, suficiente pentru cel puţin jumătate de an. Dar totuşi 18 cărţi, care costă cel puţin 300 lei, cu toate reducerile aplicate. Şi în această perioadă când încerc să drămuiesc pentru vacanţă…e cam mult. Însă sper ca în viitorul apropiat să mi le pot permite pe toate. 🙂

8 Comments on Ce cărţi vreau să citesc

 1. Din lista ta,nu am citit decat Eu sunt Malala. Sau mai bine spus, am rasfoit-o cateva zile. M-am mirat chiar ca nu am reusit sa o parcurg mai cu atentie. Si mie imi plac foarte mult memoriile si citesc cu mare interes despre culturi diferite dar cartea asta…mi s-a parut fortata si am dubii ca este intradevar scrisa de un copil.

  • Probabil este scrisa de altcineva, Malala doar a povestit lucrurile. Oricum…mi s-a parut interesanta cat am rasfoit-o in librarie, vreau sa o incerc, sa ma conving daca merita sau nu. 🙂 Si din lista ti s-a mai parut ceva interesant, care merita, sau nu prea?

   • Sue Monk Kidd ma intereseaza cu siguranta. Am citit Viata secreta si The Invention of wings si mi-au placut enorm. As citi tot ce a scris. Si ma mai tenteaza si Cel care ma asteapta si Printre tonuri cenusii.

  • Multumesc! N-am mai pus link-uri catre ele, sunt mai greu de gasit informatii, dar stiam ca va descurcati. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.