Am trecut ieri prin magazinul Coffee Tea Spice Corner din complexul comercial Felicia pentru a cauta un ceainic mai deosebit. In timp ce ma uitam la accesorii, nu am putut sa nu observ si ceaiurile si tot analizand pungutele de pe raft am observat una la un pret incredibil, si anume 2.4 lei. Punguta continea doar 18 grame de ceai, in loc de 50, dar pe mine m-a surprins faptul ca se vindeau si cantitati asa de mici. Asa ca am intrebat la casa si am aflat ca la Coffee Tea Spice Corner se vinde ceai la vrac. Bucuria mea. 🙂

De acum pot sa cumpar cate 20-30 grame din mai multe sortimente de ceai, sa le incerc acasa, sa vad care imi plac si care nu, si de asemenea asa nu mai am timp sa ma plictisesc de ele si nu raman aruncate pe raft, ocupand spatiu inutil.

Sa nu credeti ca 20 grame este prea putin. La o cana se pun cam 2.5 grame de ceai, din cele 18 grame ale mele imi pot face lejer cam 7-8 cani de ceai. Foarte important cand cumparati ceai la vrac este sa aveti niste cutii in care sa il depozitati. Punguta de 50 grame in care iti este oferit ceaiul este mult prea mare si este dificil sa scoti ceai din ea. Si eu trebuie neaparat sa-mi cumpar cateva cutii pentru ceai.

Ceaiul de la care a pornit aceasta mica descoperire a mea si pe care l-am adus acasa este Cactus Fig; contine ca ingrediente ceai verde, flori de portocale, lemongrass si aroma. Pe eticheta este mentionat faptul ca gustul aminteste de o combinatie de pere si pepene galben. Nu este un ceai realizat de Coffee Tea Spice Corner, ci de Mount Everest Tea Company din Germania si importat de Rainbow Power.

Ceaiul Cactus Fig este foarte parfumat iar gustul este placut, insa nu-mi aminteste de pere sau de pepene galben. Este suficient de dulce, dar tot am adaugat doua lingurite de zahar (am ramas fara miere). Mi se pare un ceai verde tipic, cu o aroma de lemongrass care se face destul de bine simtita. Imi place, dar nu cred ca as fi reusit sa termin 50 grame. 18 grame e absolut perfect!

Voi merge cat de curand la CTS Corner sa mai incerc si alte sortimente de ceai. Nu mai vad motivul pentru care as cumpara ceaiuri la cutii din comert (in afara de ceaiuri medicinale) – sunt pline de arome, sunt scumpe, sunt cutii cu 20 pliculete care se termina greu, expira, unele chiar isi pierd din aroma deoarece nu sunt pastrate in anumite conditii. Ceaiul la vrac mi se pare cea mai buna solutie.

CTS Corner are magazin si in Bucuresti.

Update: Am gasit exact acelasi sortiment de ceai (nume si ingrediente identice) la Casa de Ceai, asa ca banuiesc ca CTS Corner achizitioneaza ceaiuri (si) de la acestia. Doar vazusem pe raft o punga de ceai marca Casa de Ceai, dar nu m-am gandit ca au mai multe sortimente de la acestia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Sortimente de ceai: Ceai verde Cactus Fig – CTS Corner

  1. salut. ncearca Ceai rosu Ginseng & apple (damiana, muira puama, ginseng, mar, floarea soarelui si inca ceva) Daca lasi continutul la fiert vreo 5 min + 5 min acoperit, te vei simti…. vei vedea tu cum . 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.