Am primit acest sortiment de ceai de la Chadao în urmă cu câteva luni. Mi-a fost şi teamă să-l testez până acum deoarece nu mă consider atât de cunoscătoare în acest domeniu şi nu voiam să stric un ceai extraordinar. Dar până la urmă nu puteam nici să-l las să prindă praf prin casă, aşa că duminica această mi-am luat inima în dinţi, am fiert apa, am scos din dulap gaiwan-ul şi ceşcuţa mică din porţelan, şi am degustat Hung Shui Oolong 2009.

Acest ceai a fost cules manual, oxidat (medium), apoi prăjit încet, câteva zile (nu direct) peste cărbuni. Satul în care a fost produs se numeşte Feng Huang, şi este situat lângă celebra regiune Ding Dong, în Taiwan. Hung Shui se traduce literal “apa roşie”€™ şi este un termen care denotă ceaiurile puţin prăjite, oxidate mediu. Deci acest ceai s-ar traduce : Ceai Oolong Medium oxidat şi puţin prăjit din satul Feng Huang.

Sursa

L-am preparat în stilul Gong Fu. Am folosit gaiwan-ul meu de 200 ml, pe care l-am preîncălzit, l-am umplut cu ceai, am adăugat apa fierbinte, turnată de la 10-15 cm, cât mai pe margini, fără a atinge frunzele. Pentru metoda Gong Fu explicată pas cu pas, intraţi aici.

Cred că este primul oolong prăjit pe care-l încerc. Se simte bine această particularitate a sa, atât la miros cât şi la gust. În rest este delicat, dulceag, plăcut, adică poartă acele caracteristici care m-au făcut să iubesc ceaiul oolong.

Nu vă pot spune de unde a fost cumpărat, iar pe magazinele online unde l-am găsit menţionat nu era în stoc.

  

7 Comments on Ceai oolong Hung Shui Oolong 2009

  1. De oolong prajit chiar n-am mai auzit. Foarte frumos. 🙂 ador colectia ta de ceainice si cani, sunt atat de dragute si pretioase. 🙂

  2. Hai ca mi-ai facut pofta de-un oolong. Azi tu, ieri articolul Dianei 😛 Ma uit prin cutie sa vad ce mai am de la Compania Ceaiului 😀

  3. Ce culoare frumoasa are, mi-ai facut pofta de ceai, Mihaela, abia astept sa vina toamna de-a binelea sa incerc tot ce mi-ai trimis tu. Intre timp am mai primit o gramada ce pliculete din Londra… 🙂

    • Cred ca ai primit multe ceaiuri negre din Londra, nu? 😉 Am si eu o multime de la Twinings, insa cum nu le pot bea decat dis-de-dimineata, se tot aduna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.