Winter Chai face parte din cutia Warming Joy Tea Petite Ribbon, colecția toamnă-iarnă Warming Joy Tea Collection (ediție limitată). Poate ar fi trebuit să-l păstrez pentru prima zăpadă, dar nu am mai avut răbdare. Mi-era poftă de un ceai care să mă încălzească și să mă pregătească pentru somn.

Ingredientele sale sunt: rooibos, scorțișoară, rădăcină de ghimbir, lemongrass, cardamom, bucăți de vanilie și arome naturale. Pentru preparare, se folosește apă la temperatura de 100 grade Celsius și un timp de infuzie de 3-5 minute.

Parfumul ceaiului este predominant de scorțișoară. Gustul amintește de un compot cu scorțișoară, cu note secundare de ghimbir și lemongrass. Nu prea l-am simțit ca un ceai roșu, ceea ce e bine, parcă nu mai sunt un mare fan al acestuia. La fel, vanilia și cardamomul se simt foarte puțin – nu vă așteptați la un ceai foarte condimentat, nu este excesiv de dulceag și nici picant. Este plăcut aromat, relaxant, reconfortant. Te încălzește și așa cum îmi doream, ușor, ușor te adoarme. O băutură perfectă pentru serile friguroase de iarnă.

 

12 Comments on Ceai rosu Winter Chai – Tea Forte

  1. Am admirat ieri cutiutele Winter Joy, si nu numai si-am fost fermecata si de ambalaj si de tot. 🙂 Abia astept sa-mi incerc si eu sortimentele de ceai Tea Forte!!!

  2. Cred ca nimic nu e mai bun decat un rooibos baut seara; si din ce ai descris tu aici,, ceaiul este extraordinar! 🙂
    Imaginea produsului merita orice lauda.

    O zi frumoasa!

  3. Am citit articolul la serviciu, iar in drum spre casa, invinsa de frigul toamnei(azi e o zi mai rece, mohorata), gandul m-a dus catre un posibil remediu: o cana de Winter Chai cu aroma de scortisoara. 🙂

  4. Mmm, dupa descrierea ta pare ceaiul ideal pentru iarna. Eu in general sunt fan al ceaiurilor de iarna datorita scortisoarei pe care o contin. Am sa-l incerc!

  5. Ai idee unde gasesc ceai Mebmer Rooibos vanilia? Beam des cand ieseam in oras, in serile reci, si imi placea foarte mult. Am intrebat chelnerii de unde au achizitionat ceaiul, dar nu stiau pentru ca nu ei se ocupau cu asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.