Mi-am petrecut prima după-amiază liberă în compania unui ceai delicios de la Tashi – rooibos-ul aromat “Ciocolată cu iasomie”. Am avut timp să-l prepar cu grijă, respectând recomandările producătorului, am folosit un ceainic și nu doar o cană cu infuzor, și l-am servit într-un mic și delicat bol de ceai. Toți acești pași, deși pare că singurul lor rost e de a îngreuna procesul de preparare și servire ceai, ajută la crearea unei atmosfere deosebite, de relaxare și liniște.

Am ales acest sortiment pentru că nu conține cafeină, este ideal pentru seară, și pentru că ceaiul roșu este cunoscut pentru efectele sale relaxante. “Ciocolată cu iasomie” conține rooibos, bucăți de ananas (ananas, zahăr, acid citric), bucăți de mere, boabe de cacao, aromă, flori de iasomie, flori de cereale. Am rămas plăcut surprinsă de parfumul ceaiului, miroase a bomboane de ciocolată și iasomie, o combinație olfactivă deosebită.

Mi-a plăcut modalitatea de ambalare, punguța se poate închide ușor și astfel ceaiul nu-și pierde aroma. Pentru prepararea ceaiului se folosește o temperatură de 100 grade Celsius și un timp de infuzie de 6-8 minute.

Băutura rezultată își păstrează aroma de ciocolată iar gustul este o combinație de cacao și ceai roșu, cu note secundare de măr și iasomie. Este un ceai dulce, nu necesită zahăr/miere. Dacă nu aș fi citit ingredientele, aș fi crezut că rădăcina de lemn dulce se numără printre ele. Aș încadra acest ceai în categoria “răsfăț”: dulce, delicios, parfumat, ideal pentru a începe vacanța.

Acest sortiment poate fi cumpărat de pe site-ul Tashi cu 11 lei/punguța de 50 grame. Găsiți aici multe alte sortimente de ceai și vă dau câteva exemple, din gama de ceai rooibos: pere și ghimbir, ciocolată picantă, cremă de ciocolată, cremă de căpșuni, lămâie, migdale și vanilie. Toate sună foarte bine! 🙂

 

9 Comments on Rooibos aromat: Ciocolată cu iasomie – Tashi

 1. Hehe! chiar mi-era dor de postarile tale despre ceai…scrii atat de frumos despre fiecare sortiment in parte incat de fiecare data cand citesc articolele dedicate ceaiului imi faci pofta si a doua zi merg sa-mi cumpar ceva nou ce n-am mai incercat.
  Cel prezentat de tine azi suna delicios de bine.

  • 50 grame este suficient…de ajuns pentru 10 ceainice de 0.5-0.7 litri. Eu ma plictisesc repede de arome, vreau mereu sa incerc altceva, asa ca de obicei cumpar gramaje mici – 10, 15 grame.

   • Bine, tu ai si primesti multe ceaiuri noi si bune….asa ca te tine mai mult
    Eu de exemplu, in perioada asta, bolnava fiind am baut si cate 4-5 cani pe zi.
    Din astea simple,infuzate la pliculet

    Inca nu mi-am cumparat un set pentru ceai desi tot am zis ca ar merita sa am unul…..

  • Stiu ca par scumpe, insa calculat per portie ies chiar putin mai ieftine ca ceaiul bun la plic.
   Inclusiv Matcha, care pare cu un pret exorbitant, calculat per portie ajunge sa fie mai ieftin ca un Red Bull. (Compar cu Red Bull-ul caci sunt la fel de energizante si este destul de cumparat, evident ca nici nu se pune in discutie o alta alaturare a celor doua produse…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.