De cand am inceput seria de articole despre seriale, am ales programe mai putin cunoscute, pentru ca sa va ofer o recomandare utila. Nu are nici un rost sa prezint seriale precum House, Grey’s Anatomy sau Lost…cu totii le cunoasteti, le urmariti, v-ati facut pana acum o parere despre ele.

Asa ca, din seria de seriale mai putin cunoscute, astazi va prezint Dog Whisperer.

Dog Whisperer este un serial de tip reality show, cu Cesar Millan ca actor principal, dresor de caini si autor a nenumarate carti de profil. Serialul este difuzat pe National Geographic, sunt 5 sezoane aparute. Episoadele au o durata de aproximativ 40 de minute si de obicei sunt prezentate 2 cazuri (2 caini). Fiecare episod este numit dupa numele cainilor (de ex: Tillie and Leo).

Despre ce este vorba? Cesar ajuta persoanele care au caini cu probleme. El investigheaza comportamentul cainelui, motivele pentru care se poarta asa, precum si felul in care stapanii se poarta cu cainele. De multe ori, stapanii nu sunt suficient de autoritari si ajung sa fie dominati de caine. La final, cainele este mai disciplinat, dar dresajul lui trebuie sa continue permanent iar stapanii trebuie sa aiba un comportament adecvat fata de caine.

In serial apar de multe ori si cainii lui Cesar. Acesta a reabilitat 40 de caini, in special caini agresivi, precum rottweileri, dobermani si pittbuli. Alti invitati speciali sunt sotia si copiii lui, care il ajuta in munca sa.

Acest serial ne-a dat o noua perspectiva asupra dresajului unui caine. Am utilizat metode recomandate de Cesar si chiar am fost multumiti. Albert inca nu este foarte disciplinat, inca mai face prostioare, dar stie ca greseste, asculta comenzile de baza si ne recunoaste ca fiind stapanii lui (si nu el stapanul nostru).

Cesar a ajuns sa fie un pic controversat pentru metodele pe care le foloseste. Dar stiti cum este, unii vor sa-si faca reclama pe seama ta (au aparut carti in care se explica de ce metodele lui Cesar nu sunt bune), altii doar sa comenteze fara motiv. Eu cred ca decat sa eutanasiezi un caine pentru ca ti se pare ca este prea agresiv, mai degraba incerci sa-l dresezi si sa-l ajuti sa invete ca trebuie sa aiba un alt tip de comportament.

Mai multe informatii despre Cesar Millan si cariera sa gasiti aici.

1 Comment on Dog Whisperer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.