Una din cutiile primite de la Tea Forte poartă numele de Sanctuary şi conţine 6 piramide de ceai foarte interesante: White Ginger Pear, Jasmine Green, Sencha, Silk Oolong, White Ambrosia şi Chamomile Citron. Primul ceai din cutie testat este bineînţeles Silk Oolong – pasiunea pentru oolong este mai puternică decât orice altă curiozitate legată de nume de sortimente sau ingrediente interesante.

Ce spun producătorii despre el: “Ceaiul Silk Oolong este oxidat de aproximativ 8 ori mai puţin decât un ceai negru, de aceea are beneficiile pe care le-ar avea şi un ceai verde. Caracterul uimitor al acestui ceai este rezultatul climatului montan unic în care se cultivă. Uşor şi aproape cremos, acest ceai este o operă de artă.”

Silk Oolong are ca ingrediente doar ceai oolong, fără arome. Este prezentat sub forma unor piramide de ceai. Nu seamănă însă deloc cu piramidele de la Lipton. Piramida este mult mai înaltă, oferind un spaţiu mai mare frunzelor de ceai. De asemenea, piramida este realizată dintr-un material fin, dar rezistent, cred că mătase. Chiar m-am chinuit mult să rup piramida, pentru a va arăta şi conţinutul. Piramida are şi o frunzuliţă la vârf, din hârtie, care se agăţă de cană, cât timp stă ceaiul la infuzat. Astfel la final puteţi scoate foarte uşor piramida, fără să fie nevoie să o “pescuiţi” din ceai.

Pentru preparare, se adaugă o piramidă de ceai la 250 ml apă la temperatura de 90 grade Celsius şi se lasă la infuzat timp de 2-4 minute.

Parfumul este delicat, dulceag, l-aş asemăna cu mierea de albine. La gust mi se pare diferit de alte oolong-uri încercate. Este cremos, delicat, uşor dulceag. Se poate bea neîndulcit sau puteţi adăuga o linguriţă de miere de albine, nu mai mult, altfel ar fi mult prea dulce.

Acest sortiment se consuma în cursul dimineţii, deoarece conţine cafeină, mai exact 30-50 mg.

Silk Oolong este disponibil în cutia Sanctuary sau Tea Chest.

  

  

19 Comments on Ceai oolong Silk Oolong – Tea Forte

 1. Niciodata nu am acordat importanta ceaiului, desi imi face placere sa-l consum. Insa, de cand am descoperit blogul tau, am aflat foarte multe lucruri interesante despre ceai. 🙂

  • Ma bucur Mellon Tess. 🙂 Mie imi place sa le testez, sa descopar arome noi, diferite specialitati…e ceva deosebit. Este mai mult de descoperit si de invatat la ceai decat la cafea.

 2. Arata atat de bine ceaiul asta, eu parca il sorb cu privirea! Piramida inalta, frunzulita verde, ambalajul deosebit, imi inspira o clipa de SPA intr-o ceasca de ceai!
  Nu am reusit inca sa servesc un oolong dar neaparat e pe lista mea!

 3. Foarte frumoasa prezentarea ta. Eu ador aspectul cutiilor de la Tea forte, sunt mici opere de arta. Insa preferatele mele sunt piramidele. Se vede ca au multa atentie la detaliu, sunt niste ceaiuri perfecte pentru a fi oferite cadou.

  • Multumesc Laura! Da, sunt ideale pentru cadou. Mai ales cutiile cu multe sortimente. 🙂 Eu prefer 10 sortimente diferite, decat 5 (de ex), cu cate 2 piramide din fiecare. Vreau sa incerc cat mai multe combinatii de plante si fructe. 🙂

  • :)) Cand esti pasionat de ceva, cuvintele aproape ca se scriu singure. 🙂
   Hapi, cred ca cel mai probabil la inceputul lui septembrie. Mai am din vacanta, inca adun impresii. 😛

 4. “Parfumul este delicat, dulceag, l-aş asemăna cu mierea de albine.” Ei bine, acest sortiment m-a cucerit definitiv. 🙂 🙂 Toate ceaiurile pe care le-am baut eu pana acum aveau acelasi gust: de apa fiarta. Eventual indulcita…daca li se adauga o lingurita doua de zahar.
  Si ambalajul a avut contributia lui la dragostea fulgeratoare pentru Silk Oolong. Foarte original. 🙂

 5. Tea Foarte este un site foarte frumos! L-am descoperit si eu citind articolul si sunt surprinsa. Sortimentele de ceai, aroamele, accesorile…vaii! 🙂 Le-as cumpara pe toate!! Nu prea sunt specificate preturile la ceaiurile individuale, fara cofeina (sau nu stiu eu unde sa ma uit) dar am sa-mi comand si eu ceva, mai ales ca ma pasioneaza din ce in ce mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.